Reeksindeling
2024 - 2025

Voorstelling reeksindeling seizoen 2024 - 2025

Het voetbalseizoen 2023-2024 is nog maar net gedaan en daar is al nieuws over het seizoen 2024-2025!

Vandaag (29 mei) heeft het departement Voetbal Vlaanderen de voorstellen voor de reeksindelingen 1e elftallen voor volgend seizoen bekend gemaakt. SV Breugel wordt ingedeeld in reeks B.

Dit zal zeer waarschijnlijk ook de definitieve reeksindeling worden. Zo staan er weer enkele mooie derby's op het programma. Er is de Peerse stadsderby tegen Sporting Wijchmaal en staan er nog enkele mooie Noord-Limburgse duels tegen Kaulille FC, Bocholt VV B, Sp. Grote Heide, Excelsior Hamont, ESK Leopoldsburg, Kattenbos Sp. en V. Lommel. Voor de andere verplaatsingen moeten we richting het oosten van Limburg met teams als GS Bree-Beek, Opitter FC, SSD Opoeteren, SLW Maaseik en de clubs uit Oudsbergen, E. Louwel, K. Opglabbeek B en SK Meeuwen B.

 

MODALITEITEN 3e PROVINCIALE seizoen 2024 - 2025

Drie reeksen van 16 ploegen.

De kampioen van elke reeks stijgt naar de 2de provinciale afdeling.

Er wordt een eindronde georganiseerd om de stijgers naar tweede provinciale aan te duiden buiten de kampioen van elke twee winnaars stijgen
naar tweede.
Deze eindronde is ook van toepassing om eventuele bijkomende stijgers aan te duiden.

De 15de en 16de gerangschikte van elke reeks degraderen naar de 4de Provinciale afdeling.
Er is 1 bijkomende daler per Limburgse daler uit 3-de afdeling Voetbal Vlaanderen.

Indien het aantal dalers niet gelijk verdeeld kan worden over de drie reeksen, zal er een eindronde gespeeld worden tussen de ploegen die hiervoor in aanmerking komen.PERIODEKAMPIOENSCHAPPEN EN EINDRONDEN

Reeks van 16 ploegen: 3 perioden
1ste periode: speeldag 1 tot en met 10
2de periode: speeldag 11 tot en met 20
3de periode: speeldag 21 tot en met 30

Perioderangschikking
Per periode wordt er een rangschikking opgemaakt. Hierbij geldt achtereenvolgens als criterium: - Het grootste aantal bekomen punten; - bij gelijkheid, het grootst aantal gewonnen wedstrijden - bij verdere gelijkheid, het beste doelpuntensaldo - bij verdere gelijkheid, het grootste aantal gemaakte doelpunten - bij verdere gelijkheid testwedstrijd op neutraal terrein. Ingeval van verlengingen worden twee verlengingen
gespeeld van vijftien minuten. Wanneer de stand na deze verlengingen nog steeds gelijk is, wordt de winnaar aangeduid via strafschoppen zoals voorzien in de regels van het voetbalspel.


Deelnemers eindronde
3 perioden
De 2de gerangschikte van elke reeks en de drie periodekampioenen van die reeks zijn verplicht aan de eindronde deel te nemen.

In elk geval waarbij een gerechtigde deelnemer aan de eindronde dient te worden vervangen, wordt de eindrangschikking van het kampioenschap, in elke reeks afzonderlijk, in dalende volgorde in aanmerking genomen voor het aanduiden van de vervanger.


Vrijkomende plaatsen – bijkomende stijgers voor 01.07.2025:
Indien er, buiten het aantal stijgers van de eindronde, bijkomende stijgers dienen aangeduid te worden, zullen de vrijkomende plaatsen worden toegekend volgens de modaliteiten van de eindronde.


Wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling.
De wedstrijden worden gespeeld op het terrein van de ploeg die het eerst wordt uitgeloot.
Wanneer deze wedstrijd op een gelijkspel eindigt, wordt conform het bondsreglement verlengingen gespeeld, eventueel gevolgd door een strafschoppenserie.


Wedstrijdschema volgens loting door het CD
Om naast de voorziene bijkomende stijgers alsnog bijkomende stijger(s) aan te duiden zal een klassement worden opgemaakt tussen de verliezers van de laatste speeldag.
Er zal tevens een klassement worden opgemaakt van de voorafgaande speeldagen.


De rangschikking zal worden opgemaakt volgens de onderstaande rangorde en volgens de resultaten die na 90
minuten zijn behaald :
1. De gewonnen punten
2. Het doelsaldo
3. Doelpunten voor
4. De plaats in de eindrangschikking van het kampioenschap
5. Het aantal behaalde punten in de eindrangschikking van het kampioenschap (eventueel aan te passen indien de clubs niet evenveel wedstrijden hebben gespeeld)
6. Het aantal gewonnen wedstrijden in de eindrangschikking van het kampioenschap
7. Het doelsaldo in de eindrangschikking van het kampioenschap
8. Doelpunten voor in de eindrangschikking van het kampioenschap
9. Door lottrekking door het Competitions Department Voetbal Vlaanderen
De thuisclub ontvangt 1/3 van de inkomsten, de bezoekende club ontvangt 2/3 van de inkomsten.
De thuisclub draagt alle organisatiekosten en de niet terugbetaalde scheidsrechtersvergoedingen, terwijl de bezoekende club haar verplaatsingskosten draagt.


Eindronde voor bijkomende dalers:
Indien het aantal dalers niet gelijk verdeeld kan worden over de reeksen, zal er een eindronde gespeeld worden tussen de ploegen die hiervoor in aanmerking komen.
Wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling, behoudens een eindronde met 3 ploegen.
In dit laatste geval zal een klassement worden opgemaakt op basis van de 3 speeldagen volgens de hierboven vermelde rangorde.

SPECIFIEKE MODALITEITEN VOOR 1-STE PLOEGEN B
De club verbindt er zich toe om de eerste ploeg B te laten spelen op terrein 1, tenzij het tweede terrein een
kunstgrasveld of een volwaardig terrein (te beoordelen door het Competitions Department) is en over een
beschermingszone beschikt. Dit impliceert dat indien de eerste ploeg A en B gelijktijdig thuis spelen, de wedstrijd van
de A of de B-ploeg beëindigd dient te zijn voor de aanvang van de respectievelijk B- of A-ploeg.

KALENDERS – UREN DER WEDSTRIJDEN
De aftrap van de wedstrijden wordt voorzien op zaterdag tussen 18:00u en 20:30u (mits goedgekeurde verlichting – Art. B6.33) of op zondag om 15.00u.
Indien de wedstrijd op zaterdagavond is gepland, heeft de uitploeg de mogelijkheid uiterlijk tot en met 15 augustus om de wedstrijd van ambtswege te laten verplaatsen naar zondag om 15:00u en dit via een aanvraag per e-mail aan het Competitions Department – competities@voetbalvlaanderen.be
Het Competitions Department kan de clubs verplichten wedstrijden te betwisten op andere dagen dan de zaterdagen of zondagen.

Copyright © SV Breugel.be. Alle rechten voorbehouden. Deze informatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. Deze website is auteursrechtelijk beschermd. Wenst u artikels of foto's te scannen, digitaal op te slaan, te drukken, meermaals te kopiëren of commercieel te gebruiken? Contacteer Jochen Heyligen - 0478 98 05 56 - voetbal@sv-breugel.be