1e Elftal

Speeldag 4  : Zondag 27 september 2020 – 15h00

WATERLOOS-VOORSHOVEN VV - SV BREUGEL 0 - 0

:

Op een koude zondagmiddag gaven onze mannen van de eerste ploeg de pas gefusioneerde club WaVo partij op hun velden in Waterloos.  Eén van de ploegen die voorafgaand aan het seizoen bij de schaduwfavorieten hoorde voor het kampioenschap.

De match begon enorm gretig langs de kant van SV Breugel en geel-rood had al na 10 seconden op voorsprong kunnen komen. Een lange pas van Martijn Geens kwam in de voeten van Sven Droeshout, die daarna de bal mooi voor doel bracht maar spits Pieter Van Nerum was ongelukkig in de afwerking.   Breugel bleef hoog druk zetten en kon nog enkele kansen via Pieter Van Nerum en Kevin Teirlinck forceren, maar de bal wilde er maar niet in. Aan de overkant had SVB geluk dat een kopbal van WaVo van de lijn werd gekeerd. Het ging goed op en af en beide ploegen lieten bij momenten goed voetbal zien.  Toch had  Breugel lichtjes het overwicht.  Een rechtstreekse vrije trap van Kevin Buschgens waaide richting winkelhaak, maar de keeper stond paraat. WaVo kon via enkele counteraanvallen tegenprikken, maar de solide verdediging  van Breugel stond  als een blok en  met een attente Matthias Scheelen daarachter. De teams gingen rusten met 0-0 stand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Breugel die de kansen bijeen kon voetballen, maar toch te vaak slordig omging met het balbezit. Kansen volgen nu langs beide kanten en doelman Matthias Scheelen moet Breugel toch enkele malen recht houden. De scheidsrechter had de wedstrijd ondertussen echter niet meer in handen en er volgden enkele opstootjes, alsook enkele foute beslissingen.  Zo stuurde Sven Droeshout  met een lobbal over de verdediging Pieter Van Erum weg richting doel. Een thuisverdediger hield echter de bal zeer bewust tegen met de hand. De ref besliste slechts geel te geven.  Het laatste kwartier ging in en het was gewoon een kwestie van wie scoorde, die won. Jammer genoeg ging SVB te slordig om met de ruimte die ze in het middenveld kregen en de scherpte voor doel ontbrak om toch dat goaltje te maken.  Pieter Van Nerum , Sven Droeshout, Jonas Theunis en Keven Teirlinck kregen allemaal een doelpoging binnen de zestien meter, maar de thuisdoelman zat er telkens goed tussen.  De wedstrijd eidigde uiteindelijk waarmee ze begon: 0 – 0.

Opstelling: Matthias Scheelen, Niels Lemmens, Martijn Geens (46’),, Niels Winters, Sven Droeshout, Kevin Buschgens, Raf Theunissen, Kevin Teirlinck (68’), Pieter Van Nerum (80’), Dimitri Grégoir (53’), Pieter Bloemen

Wisselspelers: Lennert Diepvens (53’), Arthur Wils, Björn Nijssen (68’), Jonas Theunis (46’)
Doelpunten  : -

Gele kaart  :  Niels Winters, Pieter Van Nerum, Niels Lemmens