Vrijwilliger in de kijker

IN DE KIJKER

Vrijwilligers in de kijker

Wanneer je op sportpark ‘Achter de Run-Inn’ aankomt en richting de kantine loopt, loop je al gauw een aantal mensen tegen het lijf die als vrijwilliger hun steentje bijdragen aan de club. Of dat nu de afgevaardigde, de secretaris, de scheidsrechter of iemand van het kantinepersoneel is; ze zijn allen even belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen die bij de club is als sporter of supporter een leuke dag of tijd heeft.

Twee van die trouwe vrijwilligers van SV Breugel zijn GUIDO WIENEN en JOSÉ JANSEN. Al een paar decenia zijn ze aan onze club verbonden.

Midden jaren tachtig werd er op de velden van SV Breugel jaarlijks een voetbaltornooi georganiseerd waarin de straten van Kleine-Brogel het tegen elkaar opnamen.  Guido is na één van die tornooien eens blijven plakken en is toen tussen pot en pint bij de veteranen terechtgekomen. In de jaren die volgden sprongen zowel Guido als zijn vrouw José tijdens de weekends bij als er een personeelstekort was in de kantine of als er de was gedaan moest worden.
En zo is José ondertussen al bijna 35 jaar een vaste waarde ‘achter den toog’. Ook wanneer de kantine open is na de donderdagavond trainingen is José van de partij om de ‘moe getrainde’ seniors van een dorstlesser te voorzien.

Guido, die tussen 1997 en 2005 ook nog bestuurlid is geweest, is in de provinciale reeksen vooral gekend als dé teamafgevaardigde van SV Breugel.  Al sinds het seizoen 1997-1998 staat hij wekelijks paraat voor de wedstrijden van zowel het 1e Elftal als het Reserven team.   Dit seizoen krijgt hij wel hulp, want wegens de avondwedstrijden zijn de weekends waarin beide teams samen op zaterdag spelen, alleen niet meer af te handelen.


We gaan op regelmatige tijdstippen onze andere vrijwilligers ook eens in de kijker zetten, want met al deze vrijwilligers maken we een sterke club.

Vrijwilligers in de kijker

PAUL ROEFFAERS Gerechtigde correspondent
Lees meer ...

HENRI LEEN Terreinmeester
Lees meer ...

JOSÉ JANSEN & GUIDO WIENEN 
Kantine & Afgevaardigde
Lees meer ...

Copyright © SV Breugel.be. Alle rechten voorbehouden. Deze informatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. Deze website is auteursrechtelijk beschermd. Wenst u artikels of foto's te scannen, digitaal op te slaan, te drukken, meermaals te kopiëren of commercieel te gebruiken? Contacteer Jochen Heyligen - 0478 98 05 56 - voetbal@sv-breugel.be