Voorbeschouwing seizoen 2021-2022 4e provinciale reeks D
31/08/2021 \\ Seniors

Voorbeschouwing Seizoen 2021- 2022.

De honger naar de voetbalcompetitie is na de historisch lange voetbalstop erg groot bij zowel spelers, supporters, scheidsrechters en clubbesturen.  De competitie kan eindelijk terug beginnen, en hopelijk nu voor een volledig seizoen!

Het is natuurlijk koffiedik kijken wat het seizoen in 4e provinciale D ons zal brengen, het is dan ook een reeks met heel veel nieuwe teams in vergelijking met de twee vorige seizoenen.  Maar we gaan toch proberen een zéér voorzichtige voorspelling te doen.

Op basis van het (eind)klassement na vorig seizoen moeten we Sporting Grote Brogel en SSD Opoeteren naar voor schuiven als de te kloppen ploegen.
Lommel Kolonie, HO Molenbeersel en H. Wijshagen namen vorig seizoen een goede start en zaten mee in het kielzog van de top 3 en dat zal dit seizoen waarschijnlijk ook hun betrachting zijn.
Vervolgens is er de fusieclub Waterloos-Voorshoven VV dat door de onderbreking wat extra tijd heeft gekregen om de organisatie, zowel op als naast het veld, van twee naar één club op punt te zetten.  En dan is er ook nog Sporting Ellikom dat met enkele stevige transfers wel eens voor de grote verrassing kan zorgen in 4D.

Van de 7 B-teams in competitie is het moeilijk te voorspellen met welke samenstelling en ambitie zij aan de start van de competitie zullen staan.  Van FC Eksel B en Achel VV B zal toch een plaats in de ‘linker’kolom verwacht worden. De afgelopen jaren is gebleken dat deze B-teams steeds sterker voor de dag komen. Dus Lutlommel VV B, Maasland NO B, Bocholt VV B, Lindelhoeven VV B en GS Bree-Beek B zullen hopelijk voor sterke en sfeervolle derby’s zorgen … mits ze zich natuurlijk houden aan de opgelegde selectieregels van de voetbalbond.

SV Breugel zal zich tussen al deze teams moeten nestelen, het vizier richten op de top 5 en er een spannend seizoen van maken.

Maar zoals al eerder gezegd is het zeer moeilijk om al grote voorspellingen te doen en zullen we na een paar speeldagen een nieuwe analyse maken. Dan zal het duidelijker zijn wie we bovenaan het klassement zullen zien strijden voor de prijzen.