WWW.SV-BREUGEL.BE

Nieuws SV BREUGEL

Voorbeschouwing 4e provinciale reeks B
09/09/2020 \\ Seniors

De start van  het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur.  Met een weekje vertraging gaan we eraan beginnen. Speeldag 1 is alvast uitgesteld tot woensdag 11 november, dus starten we dit weekend met speeldag 2 van de wedstrijdkalender.
Laten we hopen dat alles goed blijft gaan met ieders gezondheid en dat iedereen zich aan de regels houdt, zodat de cijfers van het welgekende virus niet de hoogte in gaan.
Een normaal verloop competitie is waar iedereen naar hunkert en in de voorbereidingswedstrijden is alvast gebleken dat dat moet lukken.

Het is natuurlijk koffiedik kijken wat het seizoen in 4e provinciale B ons zal brengen, maar als we naar de klassementen van vorig seizoen kijken kunnen we misschien toch een zéér voorzichtige voorspelling doen.

Sporting Winterslag heeft een paar kleppers in huis en is misschien wel de grote favoriet voor dit kampioenschap. Vorig seizoen eindigde het op de tweede plaats in 4B, maar door de wiskundige berekening van de voetbalbond mochten ze als tweede gerangschikte toch niet promoveren naar 3e provinciale.  Hetzelfde geldt voor de nieuwe fusieclub Waterloos-Voorshoven VV (Waterloos VV werd derde vorig jaar).  WaVo wordt misschien wel de grootste uitdager voor het kampioenschap, maar voor hun wordt het dit seizoen natuurlijk ook een uitdaging om van twee clubs één goed draaiend geheel te maken zowel op als langs het veld.
SSD Opoeteren (degradatie uit 3e prov.) heeft de ambitie uitgesproken om mee te doen aan de top van het klassement en zo hun verloren plaats in 3e provinciale terug in te nemen.
Voor de rest zijn er waarschijnlijk een heel deel teams die een plaats in de top 5 mogen ambiëren, zoals Sporting Grote Brogel, SK Heusden 06, Paal-Tervant B, HO Molenbeersel en ook Lommel Kolonie wordt hoog ingeschat.  SV Breugel zal zich daar ook moeten tussen nestelen en er een spannend seizoen van maken.
Maar de andere teams mogen we natuurlijk ook niet uit het oog verliezen, Heidebloem Wijshagen is een stabiele club die misschien dit jaar wel eens verrassend uit de hoek kan komen en datzelfde is ook van toepassing voor LS Leut.  Sporting Ellikom en Lanklaar VV eindigde afgelopen twee seizoen in de bodem van het klassement en zullen er alles aan doen om dit seizoen beter te doen.  Van de B-teams - FC Eksel B, Dilsen-Stokkem B en K. Opglabbeek B - is het moeilijk te voorspellen met welke samenstelling en ambitie zij aan de start van de competitie zullen staan. De afgelopen jaren is gebleken dat deze B-teams steeds sterker voor de dag komen.

Maar zoals al eerder gezegd is het zeer moeilijk om al grote voorspellingen te doen en zullen we na een paar speeldagen een nieuwe analyse maken. Dan zal het duidelijker zijn wie we bovenaan het klassement zullen zien strijden voor de prijzen.